Βροχερή καρναβαλική παρέλαση στο Αργοστόλι

Loading Events
  • This event has passed.

Τι κι αν έριχνε… καρέκλες; Ούτε η βροχή αποτέλεσε εμπόδιο για να μετριάσει το κέφι και τη ζωντάνια του Κεφαλλονίτικου καρναβαλιού το μεσημέρι του Σαββάτου (12/3). Μπορεί ο καιρός να μας τα «χάλασε» και να ξέσπασε σφοδρή βροχόπτωση την ώρα ακριβώς που ήταν προγραμματισμένη η κεντρική αποκριάτικη παρέλαση στο Αργοστόλι, ωστόσο, οι μικροί και μεγάλοι «κουρλοί» καρναβαλιστές δεν πτοήθηκαν καθόλου. Άλλοι εφοδιασμένοι με ομπρέλες, άλλοι χορεύοντας μέσα στη βροχή, παρέλασαν στην Πλατεία Βαλλιάνου και δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να διασκεδάζουν.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., Άγγελος Κωνσταντάκης μπορεί να βρέθηκε σε δίλημμα για αν θα πρέπει να αναβάλλει την παρέλαση για την Καθαρά Δευτέρα, ωστόσο, μετά και τις προτροπές του κόσμου έδωσε το σύνθημα για να διεξαχθεί κανονικά. Κι ας γίναμε όλοι μούσκεμα! Άξιζε πραγματικά τον κόπο! Στην παρουσίαση της παρέλασης, ήταν ακόμη μαζί του ο δημοσιογράφος, Σάκης Βούτος, η Μαρία Κουνάδη και η Ελένη Δαρδαμάνη ενώ παρευρέθηκαν ακόμη από τη Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης, ο Αντιδήμαρχος Ελειού-Πρόννων, Νίκος Παπαδάτος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Πόρου, Γιάννης Πετράτος.

Κάτω από αυτές τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, λοιπόν, παρέλασαν από μπροστά μας άρματα και μασκαράτες από Πολιτιστικούς Συλλόγους και Σχολεία του νησιού (σ.σ. ανάμεσα και τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Περατάτων), ο Σύλλογος Ζωόφιλων Κεφαλονιάς «Ντορίς-ΑΡΚ» ενώ δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν ο Βασιλιάς Καρνάβαλος και η Βασίλισσα. Η συνέχεια (καιρού επιτρέποντος, πάντα!) είναι απόψε (20:30) στο Ληξούρι, όπου θα πραγματοποιηθεί η βραδινή παρέλαση. Και μην ξεχνάτε ότι το πρωί της Κυριακής (11/3, 11:00), η ΚΕΔΗΚΕ έχει προγραμματίσει μια παράσταση ψυχαγωγίας και εκπλήξεων με τίτλο «Το τσίρκο πασπαρτού… πάει παντού». Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος».Λεπτομέρειες

Ημερομηνία: 12 Μαρτίου 2016
Ωρα: 15:00
Event κατηγορίες:
Event ετικέτες:, , , ,


Χώρος διεξαγωγής

Πλατεία «Παναγή Βαλλιάνου»

Αργοστόλι, Κεφαλονιά 28100 Ελλάδα

+ Google Map

Διοργανωτής

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς (Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.)
Τηλέφωνο: 26710 25600
Email:
Ιστοσελίδα: Σελίδα διοργανωτή