Το έθιμο του σπάσιμου της στάμνας στην Κεφαλονιά

Loading Events
  • This event has passed.

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ στο ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ στις 11.50 π.μ.
Οι Φιλαρμονικές της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., Αργοστολίου «Διονύσιος Λαυράγκας» & Σάμης «Θέμος Αμούργης» θα παιανίσουν χαρμόσυνα στο Λιθόστρωτο έξω από τον Άγιο Σπυρίδωνα, μετά την Α΄ Ανάσταση όπου θα σπάσουν οι πρώτες στάμνες και θα μοιραστούν από μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων, Αναστάσιμες λαμπάδες προσφορά της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. Συνεχίζουμε με Περατζάδα μέσω του Λιθοστρώτου με κατάληξη την πλατεία Καμπάνας, όπου θα συνεχιστεί το σπάσιμο των σταμνών και θα παρακολουθήσουμε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή του Λυκείου των Ελληνίδων παράρτημα Αργοστολίου & των Αδελφών Καραβιώτη.

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ στο ΛΗΞΟΥΡΙ στις 11.00 π.μ.
Μεγάλο Σάββατο οι καμπάνες του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Μηνιατών δίπλα στο Δημοτικό Κατάστημα Ληξουρίου, χτυπούν χαρμόσυνα και θα σπάσει η πρώτη στάμνα. Παρούσα η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου που αμέσως μετά θα ξεκινήσει προς την κεντρική πλατεία. Εκεί μέλη του πολιτιστικού Συλλόγου «Χωροπούλα» με τις παραδοσιακές στολές τους θα μοιράσουν λαμπάδες στον κόσμο προσφορά της ΚΕΔΗΚΕ. Θα ακολουθήσει , με τη συνοδεία πάντα της Φιλαρμονική Σχολής Ληξουρίου, το σπάσιμο των σταμνών από τα μπαλκόνια στον πεζόδρομο της πλατείας.

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ στη ΣΑΜΗ στις 10.45 π.μ. 
Αναβίωση του εθίμου και στη Σάμη, μετά το πέρας της Λειτουργίας της Α΄ Ανάστασης, από τον Ι.Ν. Παναγίας Λουτρού, με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Σάμης της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. «Θέμος Αμούργης».

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ & ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.
Ε.Σ. Πολιτισμού – Αθλητισμού – Νέας Γενιάς
Άγγελος Δ. Κωνσταντάκης

Απρίλιος 15 2017


Λεπτομέρειες

Ημερομηνία: 15 Απριλίου 2017
Ωρα: 11:00 - 12:00
Event κατηγορίες: ,
Event ετικέτες:, , , , ,
  

Διοργανωτής

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς (Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.)
Τηλέφωνο: 26710 25600
Email:
Ιστοσελίδα: Σελίδα διοργανωτή

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *