Θέατρο, μουσική και χορός από την Ένωση ΑμεΑ «Υπερίων»

Loading Events
  • This event has passed.

Τα μέλη του Εργαστηρίου Δημιουργικής Απασχόλησης της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία «Υπερίων» ανέβασαν την πρώτη τους θεατρική παράσταση το βράδυ του Σαββάτου (6/8) στον αύλειο χώρο του Α’ Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου. Ήταν μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση που ήρθε να αποδείξει ότι η συμμετοχή και η ίση μεταχείριση των ΑμεΑ στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα ενός τόπου, είναι εκείνα που τον αναδεικνύουν σε τόπο ευλογημένο, πολιτισμένο και αγαπημένο. Και ένας τέτοιος τόπος είναι το Ληξούρι, το οποίο σε λίγο καιρό αναμένεται να έχει ένα Πρότυπο Κέντρο Ημέρας για ΆμεΑ στο Λογγό, που θα είναι εφάμιλλο τον ανάλογων που υπάρχουν σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Την εκδήλωση προλόγισαν η Πρόεδρος της Ένωσης, Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου μαζί με τον Αντιπρόεδρο, Ηλία Παρίση ευχαριστώντας όλους όσους βοηθούν για την υλοποίηση αυτού του μεγάλου εγχειρήματος στο χώρο της Βίλας Αντύπα, που παραχώρησε πρόσφατα ο Δήμος με χρησιδάνειο για 30 χρόνια.

Εκ μέρους των τοπικών αρχών και των ανθρώπων που στήριξαν και στηρίζουν με την προσφορά τους και τις χορηγίες τους τον «Υπερίωνα», χαιρέτισαν την εκδήλωση η Βουλευτής του Νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας/Ιθάκης, Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Αντιπεριφερειάρχης Απασχόλησης, Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού, Αλέκος Μιχαλάς, ο Αντιδήμαρχος Παλλικής, Αλέξης Μοσχονάς, ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος «Νοσοκομείο Παναγή και Αντωνίας Μαντζαβινάτου», Πέτρος Αλιβιζάτος, οι πολιτικοί μηχανικοί, Σταύρος Λυκούδης και Παναγής Σφαέλος και ο Θανάσης Φρέντζος, μέλος του Δ.Σ. των Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς. Παρευρέθηκαν ακόμη ο π. Νικόλαος Σωτηράς, ο Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., Γιώργος Κατσιβέλης και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ληξουρίου, Δημήτρης Μαρκέτος.

Η μικρή θεατρική παράσταση που παρουσίασαν τα μέλη της Ένωσης είχε τίτλο «Η Παλλική, ο σεισμός και τα συναισθήματα» και περιέγραφε τα συναισθήματα που διακατείχαν όλους τους ανθρώπους στην περιοχή μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 2014. Τα συναισθήματα αυτά ενσάρκωσαν τα μέλη του «Υπερίωνα», με ορισμένα από αυτά, όπως η θλίψη, ο φόβος, το μίσος να επιβιβάζονται στο καράβι για να εγκαταλείψουν στο Ληξούρι. Στο τέλος, όμως, κυριάρχησαν άλλα συναισθήματα, όπως η ελπίδα, η αλληλεγγύη, το ενδιαφέρον και έτσι όλοι αποφάσισαν να παραμείνουν στο Ληξούρι, βάζοντας πάνω απ’ όλα την αγάπη για τον τόπο τους!

Μετά τη θεατρική παράσταση, τα μέλη της Ένωσης χόρεψαν ένα παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι της Ηπείρου την «Κοντούλα Λεμονιά» μαζί με μέλη της χορευτικής ομάδας της «Ιονίου Πνοής» με χοροδιδάσκαλο τον Δημήτρη Μαντζουράτο. Η βραδιά κορυφώθηκε με μια εξαιρετική συναυλία, με τίτλο «Το ένα φέρνει τ’ άλλο» από τη σπουδαία ερμηνεύτρια, Ρίτα Αντωνοπούλου, η οποία έχει τραγουδήσει δίπλα σε μεγάλους Έλληνες δημιουργούς, όπως ο Μίμης Πλέσσας, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Σταμάτης Κραουνάκης κ.α.  Μάλιστα, η Ρίτα Αντωνοπούλου τραγούδησε μαζί τα μέλη της Ένωσης ΑμεΑ «Υπερίων» ερμηνεύοντας τα τραγούδια «Κεμάλ» (Στίχοι: Νίκος Γκάτσος, Μουσική: Μάνος Χατζιδάκης) και «Μικρόκοσμος» (Στίχοι: Ναζίμ Χικμέτ, Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος) με αρχιμουσικό τον Σπύρο Θεοτοκάτο.

Αύγουστος 06 2016


Λεπτομέρειες

Ημερομηνία: 6 Αυγούστου 2016
Ωρα: 20:30
Event κατηγορίες: ,
Event ετικέτες:, , , , ,


Χώρος διεξαγωγής

Aύλειος χώρος Α’ Δημοτικού Ληξουρίου

Γρηγορίου Λαμπράκη 3
Ληξούρι, Κεφαλονιά 28200 Ελλάδα

+ Google Map

Τηλέφωνο:

26710 94069

Σελίδα χώρου διεξαγωγής

Διοργανωτές

Ένωση Ατόμων με Αναπηρία «Υπερίων»
Τηλέφωνο: 26710 92492
Email:
Ιστοσελίδα: Σελίδα διοργανωτή
Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς (Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.)
Τηλέφωνο: 26710 25600
Email:
Ιστοσελίδα: Σελίδα διοργανωτή