Τελετή Εγκαινίων στο Κ.Δ.Η.Φ. ΑμεΑ της Ένωσης «Υπερίων»

Loading Events
  • This event has passed.

Έχουμε τη μεγάλη χαρά να σας προσκαλέσουμε στην τελετή των εγκαινίων του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) Ατόμων με Αναπηρία “ΑΘΗΝΑ ΑΝΤΥΠΑ” της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ», την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 στις 19:00 στο Λογγό Ληξουρίου.

Το Κ.Δ.Η.Φ. είναι ένας χώρος, που δημιουργήθηκε με αγάπη και πολλούς αγώνες από την Ένωση Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ», στο Ληξούρι, Κεφαλονιάς, και στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «Ιόνια Νησιά 2014-2010», στον Άξονα Προτεραιότητας 5 για την «Κοινωνική ένταξη, ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Σκοπός του Κ.Δ.Η.Φ. είναι η βοήθεια των Α.μεΑ., που θα ενταχθούν και θα εκπαιδεύονται σε αυτό, προκειμένου να συμμετέχουν σε όσο δυνατόν περισσότερους τομείς της ζωής, στηριζόμενα σε μεγάλο βαθμό στον εαυτό τους.

Το Κ.Δ.Η.Φ. θα παρέχει για χρονική διάρκεια 3 ετών υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας και παραμονής σε Α.μεΑ. από τις 8:00 έως τις 16:00. Συγκεκριμένα, θα παρέχει δωρεάν προς τους ωφελούμενους Α.μεΑ. τη μεταφορά τους προς και από το Κέντρο, με μεταφορικό μέσο της Ένωσης και εφόσον οι οικογένειές τους το επιθυμούν, τη διαμονή και τη διατροφή τους (πρόχειρο γεύμα), αλλά και πράξεις ειδικής αγωγής ανάλογα με τις ανάγκες κάθε Α.μεΑ. (εργοθεραπείες, λογοθεραπείες, φυσικοθεραπείες και άλλα), βάσει εξατομικευμένου προγράμματος, που θα έχει προκύψει από ατομική αξιολόγηση (π.χ. διαταραχή, γνωστικό επίπεδο, ενδιαφέροντα κλίσεις κλπ.), ατομική και ομαδική άσκηση. Επιπρόσθετα, θα προσφέρει εκπαίδευση στην αυτοεξυπηρέτηση και την εκμάθηση δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής, δημιουργική απασχόλησή, δραστηριότητες κοινωνικοποίησης και συμμετοχή σε προγράμματα ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης.

Παρασκευή 28 Απριλίου, και ώρα 19:00 στο Λογγό Ληξουρίου…δίνουμε όλοι το παρόν στα εγκαίνια του «Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας» Ατόμων με Αναπηρία. Γιατί η ποιότητα ζωής…είναι δικαίωμα ΟΛΩΝ!!!

Σας περιμένουμε!

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ»,

Η Πρόεδρος
Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου

Ληξούρι 20 Απριλίου 2017

Απρίλιος 28 2017


Λεπτομέρειες

Ημερομηνία: 28 Απριλίου 2017
Ωρα: 19:00
Event κατηγορίες:
Event ετικέτες:, ,


Χώρος διεξαγωγής

Ληξούρι

Ληξούρι, Κεφαλονιά 28200 Ελλάδα

+ Google Map

 

Διοργανωτής

Ένωση Ατόμων με Αναπηρία «Υπερίων»
Τηλέφωνο: 26710 92492
Email:
Ιστοσελίδα: Σελίδα διοργανωτή

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *