Συναυλία με τραγούδια για παιδιά στη Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας

Loading Events
  • This event has passed.

Ο Αλέκος Ξένος γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1912 και πέθανε στην Αθήνα το 1992. Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες της μεταπολεμικής περιόδου. Πέρα από την συνθετική του δραστηριότητα ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα ζητήματα της μουσικής εκπαίδευσης. Καρπός αυτής της δραστηριότητας είναι τα παιδικά τραγούδια της παράστασης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Ιουνίου στην Αίθουσα της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλονιάς στις 7:00μμ.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και Δημοτικού. Στόχος της παράστασης είναι να εισάγει τα παιδιά στο πνεύμα της μουσικής ακρόασης αλλά και γενικότερα στο πνεύμα της αισθητικής. Για αυτό το λόγο το κάθε τραγούδι συνοδεύεται από μια ζωγραφιά προβαλλόμενη με βιντεοπροτζέκτορα. Τα τραγούδια ερμηνεύει η σοπράνο Λένα Σουρμελή. Στο πιάνο συνοδεύει ο Διονύσης Σεμιτέκολος ο οποίος έχει κάνει και την εναρμόνιση – διασκευή. Τις ζωγραφιές τις έχει δημιουργήσει ο Διονύσης Ματαράγκας.

Επίσης συμμετέχει η παιδική χορωδία του Ωδείου «Ρόκκος Βεργωτής» σε διδασκαλία της Νεκταρίας Τζιβρά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη παράσταση εκτός του ότι έχει παρουσιαστεί επανειλημμένα σε σχολεία έχει παρουσιαστεί σε ειδική βραδιά-αφιέρωμα στο Παιδαγωγικό τμήμα του Ιόνιου Μουσικού Πανεπιστημίου.

Ιούνιος 10 2017


Λεπτομέρειες

Ημερομηνία: 10 Ιουνίου 2017
Ωρα: 19:00
Event κατηγορίες:
Event ετικέτες:, ,


Χώρος διεξαγωγής

Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας

Λεωφόρος Ριζοσπαστών 15
Αργοστόλι, Κεφαλονιά 28100 Ελλάδα

+ Google Map

Τηλέφωνο:

26710 25946

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *