«Μια γέφυρα τραγούδια» υπό το φως της Πανσελήνου

Loading Events
  • This event has passed.

H Γέφυρα Δεβοσέτου, για πρώτη φορά μετά την ανακατασκευή της, «φιλοξένησε» το βράδυ της Παρασκευής (19/8) μια εξαιρετική συναυλία, υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού. Η «μαγευτική» μουσική βραδιά, που παρακολούθησε πλήθος κόσμου κατά μήκος της γέφυρας και μπροστά από τον Οβελίσκο, εντάσσονταν στο θεσμό εορτασμού της Πανσελήνου του Αυγούστου, που καθιερώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού. Είχε τίτλο «Μια γέφυρα τραγούδια» και διοργανώθηκε από τη Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας/Ιθάκης και της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Στο τραγούδι ήταν ο Σταύρος Νιφοράτος ερμηνεύοντας αγαπημένα ελληνικά τραγούδια, πλήρως εναρμονισμένα με τη «μυσταγωγική» ατμόσφαιρα του χώρου, όπως το «Χάρτινο το Φεγγαράκι», «Η Σωτηρία της ψυχής» κ.α. Τον ταλαντούχο καλλιτέχνη συνόδευσε στο τραγούδι η Γυναικεία Χορωδία Αργοστολίου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. και η Παιδική Χορωδία της Γαλλικής Σχολής Αργοστολίου με μαέστρο τον Άγγελο Μουρελάτο καθώς και πολυμελής ορχήστρα που απαρτίζονταν από τους Ντίνα Βαγγελάτου (φλάουτο), Κώστα Φραντζή (σαξόφωνο), Γρηγόρη Βαγγελάτο (μαντολίνο-μπάσο), Μάκη Σκλαβουνάκη (κιθάρες), Γεράσιμο Βαγγελάτο (τρομπόνι), Αλέξη Γεωργόπουλο (Κρουστά), Γρηγόρη Βλαχούλη και Ευαγγελία Φραγκιά (πιάνο).

Η ενορχήστρωση της συναυλίας έγινε από τον Κώστα Φραντζή ενώ μετείχαν ακόμη στην αφήγηση οι ηθοποιοί Ελένη Παργινού, Αλέξανδρος Λυκούρας και Κατερίνα Παρίσσου. Στο φινάλε της συναυλίας απεύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων η Προϊσταμένη, Ελένη Παπαφλωράτου και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος, ο οποίος εκπροσώπησε τη Δημοτική Αρχή.

Αύγουστος 19 2016


Λεπτομέρειες

Ημερομηνία: 19 Αυγούστου 2016
Ωρα: 21:30
Event κατηγορίες:
Event ετικέτες:, , ,


Χώρος διεξαγωγής

Γέφυρα Δεβοσέτου

Αργοστόλι, Κεφαλονιά 28100 Ελλάδα

+ Google Map

Διοργανωτής

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς (Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.)
Τηλέφωνο: 26710 25600
Email:
Ιστοσελίδα: Σελίδα διοργανωτή