Κεντρική καρναβαλική παρέλαση στο Ληξούρι

Loading Events
  • This event has passed.

Η κεφαλλονίτικη «κουρλαμάδα» δεν πάει στα βουνά, πάει στο Ληξούρι! Το Ληξουριώτικο Kαρναβάλι αποτέλεσε και φέτος το επίκεντρο των αποκριάτικων εκδηλώσεων της Κεφαλονιάς, προσελκύοντας εκατοντάδες κόσμο από όλο το νησί – ακόμη και από την Αθήνα – κι ακόμη περισσότερους τρελούς καρναβαλιστές κάθε ηλικίας, που θέλησαν για λίγες ώρες να αφήσουν στην άκρη τις σκοτούρες και τα προβλήματα της καθημερινότητας και να ζήσουν στον κόσμο του κεφιού, της σάτιρας και της διασκέδασης. Αυτός είναι ο κόσμος του Ληξουριώτικου καρναβαλιού. Και ευτυχώς τον απολαύσουμε, με τον καιρό να είναι «σύμμαχος», αφού οι αρχικές εκτιμήσεις ότι θα μας τα… έκανε μούσκεμα, όπως στο Αργοστόλι, δεν επιβεβαιώθηκαν.

Η κεφαλλονίτικη «κουρλαμάδα» δεν πάει στα βουνά, πάει στο Ληξούρι! Το Ληξουριώτικο καρναβάλι αποτέλεσε και φέτος το επίκεντρο των αποκριάτικων εκδηλώσεων της Κεφαλονιάς, προσελκύοντας εκατοντάδες κόσμο από όλο το νησί – ακόμη και από την Αθήνα – κι ακόμη περισσότερους τρελούς καρναβαλιστές κάθε ηλικίας, που θέλησαν για λίγες ώρες να αφήσουν στην άκρη τις σκοτούρες και τα προβλήματα της καθημερινότητας και να ζήσουν στον κόσμο του κεφιού, της σάτιρας και της διασκέδασης. Αυτός είναι ο κόσμος του Ληξουριώτικου καρναβαλιού. Και ευτυχώς τον απολαύσουμε, με τον καιρό να είναι «σύμμαχος», αφού οι αρχικές εκτιμήσεις ότι θα μας τα… έκανε μούσκεμα, όπως στο Αργοστόλι, δεν επιβεβαιώθηκαν.

Στην παρουσίαση του καρναβαλιού ήταν και πάλι ο «έρωτας», Γεράσιμος Γαλανός μαζί με την Μαργαρίτα Μουρελάτου ενώ πέρα από τον Δήμαρχο, που προαναφέραμε παρευρέθηκαν ακόμη από επισήμους, ο συμπατριώτης μας νευρολόγος-ψυχίατρος, Θάνος Ασκητής, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος, Διονύσης Λυκούδης, ο Αντιδήμαρχος Παλλικής, Αλέξης Μοσχονάς, ο Αντιδήμαρχος Ερύσσου, Κώστας Κοντογούρης, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ., Άγγελος Κωνσταντάκης, ο Αντιπρόεδρος, Γιώργος Κατσιβέλης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Νίκος Ανουσάκης, ο Πρόεδρος της Διαδημοτικής, Διονύσης Κοκκόσης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ληξουρίου, Δημήτρης Μαρκέτος, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Διονύσης Αραβαντινός κ.α. Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα στην κεντρική πλατεία. Δυστυχώς, η συναυλία του Φοίβου Δεληβοριά, που ήταν προγραμματισμένη δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά στη θέση του απολαύσαμε το τοπικό συγκρότημα των Golden Brown, που ξεσήκωσε τον κόσμο με τα τραγούδια του.

 Λεπτομέρειες

Ημερομηνία: 13 Μαρτίου 2016
Ωρα: 15:00
Event κατηγορίες:
Event ετικέτες:, , , ,


Χώρος διεξαγωγής

Ληξούρι

Ληξούρι, Κεφαλονιά 28200 Ελλάδα

+ Google Map

Διοργανωτής

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς (Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.)
Τηλέφωνο: 26710 25600
Email:
Ιστοσελίδα: Σελίδα διοργανωτή