Εκδήλωση για την ιστορία του Πυργιού στο Χαράκτι

Loading Events
  • This event has passed.

Ο Πολιτιστικός σύλλογος του Πυργιού «Ο Αίνος», σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό, Ιστορικό & Λαογραφικό σύλλογο Κεφαλονιάς & Ιθάκης «Το Ριφόρτσο», διοργανώνουν στις 12 Αυγούστου 2017, ημέρα Σάββατο και ώρα 20.30 μμ , εκδήλωση στην πλατεία στο Χαράκτι του Πυργιού με θέμα: “Πυργί Κεφαλονιάς. Τα χωριά στους πρόποδες του μεγάλου βουνού μαρτυρούν σπουδαία ιστορία”.

Μια εκδήλωση για την ορεινή περιοχή του νησιού, με μεγάλη ιστορία από τα αρχαία χρόνια, μέχρι και τα νεώτερα. Η περιοχή αναφέρεται σε έγγραφο του 1264, αλλά διεκδικεί και τον θαυμασμό νεωτέρων περιηγητών. Τόπος καταγωγής του περίφημου Έλληνα ζωγράφου Γεράσιμου Στέρη, αλλά και ένας τόπος, που μπήκε το 1973 στις σελίδες του περιοδικού National Geographic.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της περιοχής του Πυργιού, η οποία αποτελεί τον διαρκή συνδετικό κρίκο του χθες με το σήμερα, αλλά και του σήμερα με το αύριο. Στην εκδήλωση θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς η χορευτική ομάδα του Πυργιού. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει Κεφαλονίτικο τραταμέντο.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της ΚΕΔΗΚΕ.

Είσοδος ελεύθερη.

Αύγουστος 12 2017


Λεπτομέρειες

Ημερομηνία: 12 Αυγούστου 2017
Ωρα: 20:30
Event κατηγορίες:
Event ετικέτες:, ,


Χώρος διεξαγωγής

Πλατεία Χαράκτι

Πυργί, Κεφαλονιά 28080 Ελλάδα

+ Google Map

Διοργανωτές

Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργιού «Ο Αίνος»
Ιστοσελίδα: Σελίδα διοργανωτή
Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος «Το Ριφόρτσο»
Ιστοσελίδα: Σελίδα διοργανωτή

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *