«Αργοστόλι, 260 χρόνια πρωτεύουσα»: Εκδήλωση από το «Ριφόρτσο»

Loading Events
  • This event has passed.

Ο Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας & Ιθάκης «ΡΙΦΟΡΤΣΟ» διοργάνωσε τo Σάββατο 22 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου, την εκδήλωση με τίτλο :«Αργοστόλι, 260 χρόνια πρωτεύουσα, 1757 – 2017, μια δύσκολη πορεία μέσα στο χρόνο». Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρος Παρίσης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγγελος Κωνσταντάκης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ευάγγελος Κεκάτος, ο τέως Αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής, ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Βαλλιανάτος, ο Δημοτικός σύμβουλος Λειβαθούς κ. Ηλίας Κουρκουμέλης , ο πρόεδρος της Εταιρίας Κεφαλληνιακών Ιστορικών ερευνών κ. Ηλίας Μπεριάτος και πολλοί άλλοι.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομη ομιλία του προέδρου του συλλόγου κ. Διονύση Φωκά ο οποίος ανέφερε ότι σκοπός της εκδήλωσης ήταν να αναδειχθούν άγνωστες πληροφορίες, ακόμα και πριν από την 20η Απριλίου 1757, ημερομηνία που έγινε πρωτεύουσα το Αργοστόλι. Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί του Δημάρχου Κεφαλονιάς και του προέδρου της ΚΕΔΗΚΕ. Η Μαντολινάτα των Νέων της Κεφαλληνίας , υπό την διεύθυνση του κ. Σωκράτη Μπένου έπαιξε Επτανησιακές και Κεφαλονίτικες καντάδες. Οι ομιλίες ξεκίνησαν με τον κ. Διονύση Γαρμπή, ταμία της Εταιρείας Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών, ο οποίος αναφέρθηκε στα «Στοιχεία για την κοινωνία του Αργοστολίου 120 χρόνια πριν γίνει πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς».

Ο κ. Παναγιώτης Δ. Καγκελάρης, διπλωμάτης, Συλλέκτης και Συγγραφέας, αναφέρθηκε στις «Ειδήσεις από τα πρώτα 50 χρόνια του Αργοστολίου ως πρωτεύουσας της Κεφαλονιάς». Στη συνέχεια ακολούθησε ένα trailer από το ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει ο σύλλογος για τα 260 χρόνια που είναι πρωτεύουσα το Αργοστόλι και θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο. Η κα Μαριολένη Νεοφύτου πρόεδρος της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά» παρουσίασε άγνωστες φωτογραφίες από το παλιό Αργοστόλι. Οι ομιλίες έκλεισαν με τις ομιλίες του κ. Σπυρίδων Καββαδία, Δρ. Βιολόγος, καθηγητής του 1ου Λυκείου Αργοστολίου και του Γραμματέα του “Ριφόρτσο” Καππάτου Ορέστη με θέμα «Γέφυρα Δεβοσέτου, η γέφυρα της καρδιάς μας, η έκφραση της θέλησης των αδάμαστων ανθρώπων».

Στη συνέχεια ακολούθησαν χορευτικά από το Λύκειο Ελληνίδων – Παράρτημα Αργοστολίου με μια όμορφη παράσταση και κέρασμα μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ριφόρτσο καθώς και επισήμων πάνω στη σκηνή. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε Κεφαλονίτικο τραταμέντο στο φουαγιέ του θεάτρου με τη συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους συμμετείχαν συμβάλλοντας στην επιτυχία της εκδήλωσής μας, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που προέβαλλαν το γεγονός και το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση.

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο

* Kάντε «κλικ» στην επιλογή «Δείτε το video» για να απολαύσετε το σύντομο ντοκιμαντέρ που δημιούργησε στο πλαίσιο της εκδήλωσης το FRAGIAS PHOTO STUDIO. Θα ακολουθήσει η προβολή ολόκληρου του φιλμ σε αντίστοιχη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιούνιο.

Απρίλιος 22 2017


Λεπτομέρειες

Ημερομηνία: 22 Απριλίου 2017
Ωρα: 20:30
Event κατηγορίες:
Event ετικέτες:, , , ,


Χώρος διεξαγωγής

Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος»

Λεωφόρος Γ. Βεργωτή 16
Αργοστόλι, Κεφαλονιά 28100 Ελλάδα

Τηλέφωνο:

26710 25600

Σελίδα χώρου διεξαγωγής

 

Διοργανωτής

Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος «Το Ριφόρτσο»
Ιστοσελίδα: Σελίδα διοργανωτή

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *