«Αμπέλι μου πλατύφυλλο, κρασί μου μυρωδάτο»

Loading Events
  • This event has passed.

Μια χορευτική… υπερπαραγωγή (όπως μας έχει συνηθίσει, πάντα, άλλωστε) παρουσίασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρανιάς «Ο Μπάλλος» στον αύλειο χώρο του Ξενία στο Αργοστόλι με τίτλο «Αμπέλι μου πλατύφυλλο, κρασί μου μυρωδάτο». Εκατόν ενενήντα χορευτές όλων των ηλικιών, από το τμήμα αρχαρίων του συλλόγου (παιδιά Νηπιαγωγείου-Δημοτικού) μέχρι την αντίστοιχη ομάδα των ενηλίκων, όλοι ντυμένοι με πανέμορφες φορεσιές, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα. Από τα νησιά του Αιγαίου, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Θράκη, τη Μακεδονία, μέχρι τον Πόντο, την Κρήτη, τη Μικρά Ασία, τα Επτάνησα και φυσικά την Κεφαλονιά.

Κι όλα αυτά μέσα σε ένα πλούσιο πρόγραμμα τριών ωρών που ενθουσίασε τον κόσμο, ο οποίος αξίζει να αναφέρουμε ότι για μια ακόμη φορά έδειξε τη στήριξη του στις πολιτιστικές δραστηριότητες του «Μπάλλου» με την αθρόα προσέλευση του. Στο διάστημα αυτό, το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει και να μάθει την παράδοση που συνοδεύει το αμπέλι και το κρασί από τη μυθολογία μέχρι και σήμερα μέσα από τα κείμενα που επιμελήθηκε και παρουσίασε η Ελένη Λιναρδάτου-Πεφάνη. Η εκδήλωση έκλεισε με τον καθιερωμένο χαιρετισμό όλων των χορευτικών τμημάτων, τα οποία κινήθηκαν στο ρυθμό του αγαπημένου κεφαλλονίτικου χορού, του Διβαράτικου. Στο φινάλε της βραδιάς, ο Πρόεδρος του «Μπάλλου», Σπύρος Πεφάνης ευχαρίστησε όλους όσους βοηθούν το Σύλλογο, δίνοντας του τη δυνατότητα να συνεχίσει το πολιτιστικό του έργο 36 χρόνια με ποιότητα, συνέπεια και συνέχεια.

Στη διδασκαλία των χορών ήταν η Εύη Πεφάνη, η οποία δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνηση του, δεχόμενη το θερμό χειροκρότημα του κόσμου για το αποτέλεσμα που παρουσιάστηκε επί σκηνής. Εκ μέρους των τοπικών αρχών, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση η Περιφερειακή Σύμβουλος, Σουζάνα Πεφάνη, οι Αντιδήμαρχοι, Ευάγγελος Κεκάτος, Σπύρος Ματιάτος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Νίκος Ανουσάκης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Λειβαθούς, Ηλίας Κουρκουμέλης.

 Λεπτομέρειες

Ημερομηνία: 23 Ιουλίου 2016
Ωρα: 20:30
Event κατηγορίες:
Event ετικέτες:, ,


Χώρος διεξαγωγής

Αύλειος χώρος «Ξενία»

Λεωφόρος Ριζοσπαστών
Αργοστόλι, Κεφαλονιά 28100 Ελλάδα

+ Google Map