Αφιέρωμα σε σπουδαίους Έλληνες συνθέτες στον Κήπο του Νάπιερ

Loading Events
  • This event has passed.

Ένα εξαιρετικό μουσικό αφιέρωμα σε σπουδαίους Έλληνες συνθέτες απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (27/6) στο Κηποθέατρο του Νάπιερ, στο πλαίσιο της υπέροχης καλοκαιρινής συναυλίας, που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κεφαλονιάς (Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.). Το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει γνωστά και αγαπημένα τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζηδάκι, Φώτη Αλέπορου, Διονύση Λαυράγκα, Στράτου Κουγιουμτζή κ.α., ερμηνευμένα από μια πλειάδα χορωδιακών σχημάτων, υπό τη διεύθυνση και διδασκαλία του μαέστρου, Άγγελου Μουρελάτου. Ειδικότερα, πήραν μέρος η Γυναικεία και Μικτή Χορωδία της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. με τη συνοδεία στο πιάνο της Ευαγγελίας Φραγκιά και τη φιλική συμμετοχή της τραγουδίστριας, Αμαλίας Τάτση, η οποία ενθουσίασε το κοινό με τη μελωδική φωνή της.

Ακόμη, συμμετείχαν η Παιδική και η νεοσύστατη Ανδρική Χορωδία της Γαλλικής Σχολής Αργοστολίου «Alliance Francaise», με τη συνοδεία στο πιάνο του Γρηγόρη Βλαχούλη. Την πρώτη της εμφάνιση έκανε ακόμη η Προπαιδική Χορωδία του σωματείου, η οποία τραγούδησε «Το Παπόρο», κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου με την ερμηνεία τους. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, ο Άγγελος Μουρελάτος, η Παιδική Χορωδία της Γαλλικής Σχολής θα ταξιδέψει στις 25 Σεπτεμβρίου στην Κέρκυρα προκειμένου να μετέχει στο 2ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Ιονίου, που θα γίνει στο νησί των Φαιάκων.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Σχολής Αργοστολίου, Σπύρος Χουρμούζης ενώ παρευρέθηκαν ακόμη ο Εφημέριος της Καθολικής Εκκλησίας π. Σιμονέλ Μποάνκις, ο Αρχιμανδρίτης, π. Άνθιμος Καλαρύτης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου, Λούκας Νιφοράτος και η Μιλένα Μεσσάρη. Μάλιστα, ο Άγγελος Μουρελάτος, με δάκρυα στα μάτια, έκανε ειδική μνεία στην προσφορά του αείμνηστου συζύγου της, του Νίκου Μεσσάρη, ο οποίος ήταν ο πρωτεργάτης για τη δημιουργία της μέσω της Πολιτιστικής Εταιρείας «FILIA». Τώρα, πλέον, η Παιδική Χορωδία λειτουργεί «υπό τη σκέπη» της Γαλλικής Σχολής Αργοστολίου και αξίζει πραγματικά να ενταχθείτε στα τμήματα της, στην προσπάθεια που καταβάλλει για να διατηρήσει ζωντανή την πλούσια χορωδιακή μας παράδοση.

 Λεπτομέρειες

Ημερομηνία: 27 Ιουνίου 2016
Ωρα: 20:30
Event κατηγορίες:
Event ετικέτες:, ,


Χώρος διεξαγωγής

Κήπος του Νάπιερ

Αργοστόλι, Κεφαλονιά 28100 Ελλάδα

+ Google Map

Διοργανωτής

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς (Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.)
Τηλέφωνο: 26710 25600
Email:
Ιστοσελίδα: Σελίδα διοργανωτή