6ος Βαλλιάνειος Αγώνας Δρόμου στο Αργοστόλι

Loading Events
  • This event has passed.

O 6ος Βαλλιάνειος Αγώνας Δρόμου πέρασε στην ιστορία, προσθέτοντας μια ακόμη άρτια και επιτυχημένη διοργάνωση που συγκέντρωσε έναν τεράστιο αριθμό συμμετοχών, που συνιστά ρεκόρ για τα δεδομένα της. Συνολικά πάνω από 300 δρομείς κάθε ηλικίας (ακόμη και τετράποδα!) έτρεξαν στην κύρια διαδρομή των 10 χιλιομέτρων με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία του Αργοστολίου, αψηφώντας την βροχή που έπεφτε από νωρίς το πρωί και έγινε ακόμη μια πιο σφοδρή την ώρα της εκκίνησης.

Χαρακτηριστική, άλλωστε, ήταν η εικόνα του Οδυσσέα Κουκέση, από τα Ιωάννινα, ο οποίος έτρεξε και τερμάτισε φορώντας ένα μπουρνούζι! Νωρίτερα, είχαν πραγματοποιηθεί οι αγώνες μικρότερων αποστάσεων για τα παιδιά, με τον τίγρη-μασκότ της διοργάνωσης, τον «Άργο», να κάνει την εμφάνιση του και να δίνει το σύνθημα για την έναρξη των αγώνων. Εκτός, όμως, από τα δρομικά γεγονότα, ο 6ος Βαλλιάνειος περιλάμβανε ακόμη και μια σειρά από άλλα δρώμενα που διασκέδασαν το κοινό και τους αθλητές στο περιθώριο των αγώνων.

Ειδικότερα, παρουσιάστηκαν χορευτικά από τις μαζορέτες της σχολής χορού Art & Style Dance Studio, zumba για παιδιά από τη Βαρβάρα Γνεσούλη και τη Χριστίνα Μαρούλη, επίδειξη ζίου-ζίτσου από το γυμναστήριο Rio Grappling και τους Μαχητές του Άρη Μπατιστάτου καθώς και αγώνες STRONGMAN με την υποστήριξη του καθηγητή Φυσικής Αγωγής, Διονύση Μεταξά. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι πρώτος στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων τερμάτισε ο Γεράσιμος Γρίβας σε χρόνο 36 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα και ακολούθησαν στη δεύτερη θέση ο Μάριος Δημητρέλος και στην τρίτη ο Guido Van Meterreen.

H πρώτη γυναίκα που έκοψε το νήμα του τερματισμού ήταν η Ανδριάννα Βασιλάτου σε χρόνο 45 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα και ακολούθησαν η Χριστίνα Μαραγιάννη και η Αγγελική Κεραμύδα. Πριν την εκκίνηση του αγώνα των 10 χιλιομέτρων, η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα, η Ευαγγελία Σαμόλη, ο Διονύσης Φωκάς και η Κατερίνα Φωκά βράβευσαν τον Γεράσιμο Γρίβα, τον Γεράσιμο Λαμπίρη και την ομάδα του Κangoo Club, που ήταν και η περισσότερο πολυπληθής της διοργάνωσης. Στην παρουσίαση του αγώνα, ήταν οι δημοσιογράφοι Σάκης Βούτος και Γιώργος Χαλαβαζής.Λεπτομέρειες

Ημερομηνία: 27 Μαρτίου 2016
Ωρα: 11:00
Event κατηγορίες:
Event ετικέτες:, , ,


Χώρος διεξαγωγής

Πλατεία «Παναγή Βαλλιάνου»

Αργοστόλι, Κεφαλονιά 28100 Ελλάδα

+ Google Map

 

Διοργανωτές

Σύλλογος Δρομέων Κεφαλονιάς
Email:
Ιστοσελίδα: Σελίδα διοργανωτή
Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς (Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.)
Τηλέφωνο: 26710 25600
Email:
Ιστοσελίδα: Σελίδα διοργανωτή