28ος Λειβαθώνιος Αγώνας Δρόμου με ρεκόρ συμμετοχών

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.
Print Friendly, PDF & Email

Από ρεκόρ συμμετοχών χαρακτηρίστηκε ο 28ος Λειβαθώνιος Αγώνας Δρόμου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (13/8) με αφετηρία την ελιά του Μονόπολη στα Μεταξάτα και τερματισμό το Στάδιο Κουρκουμελάτων. Συνολικά 216 άτομα κάθε ηλικίας έλαβαν μέρος και τερμάτισαν τη διαδρομή των 5,1 χιλιομέτρων όταν πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός ήταν περίπου στους 150. Μάλιστα, όλοι οι συμμετέχοντες συνέδραμαν στον φιλανθρωπικό σκοπό του αγώνα με την αγορά της συλλεκτικής (γκρι χρώματος για φέτος) μπλούζας, που φέρει το λογότυπο του 28ου Λειβαθώνιου. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, τα έσοδα του αγώνα θα δοθούν στον Δήμο Κεφαλονιάς για την ανακατασκευή του Σταδίου των Κουρκουμελάτων.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, εκείνος που έκοψε πρώτος το νήμα ήταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Γεράσιμος Γρίβας με χρόνο 18 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα. Ακολούθησαν ο Μαρίνος Βαρδαραμάτος στη δεύτερη θέση και ο Αλέξης Κούμουδος στην τρίτη. Στις γυναίκες τερμάτισε πρώτη η Ελένη Μαυριδοπούλου και ακολούθησαν η Αγκριένσα Νταλίνσα και η Βάνια Σαμόλη. Στη διαδικασία των απονομών στους νικητές κάθε κατηγορίας, δόθηκε και το ειδικό βραβείο που φέρει το όνομα της «Λίλιαν Βεργωτή» σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει στην τοπική κοινωνία.

Πέρυσι, είχε λάβει αυτό το βραβείο στην Κατερίνα Φωκά ενώ φέτος δόθηκε στον Πρόεδρο της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Κεφαλληνίας, Σπύρο Μοσχόπουλο. Εκ μέρους των τοπικών αρχών, παρευρέθηκαν στον 28ο Λειβαθώνιο ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, Λειβαθούς, Ηλίας Κουρκουμέλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Διονύσης Μινέτος, ο οποίος έλαβε μέρος στον αγώνα και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεταξάτων, Αντώνης Αυγουστάτος.

Αύγουστος 13 2016


Λεπτομέρειες

Ημερομηνία: 13 Αυγούστου 2016
Ωρα: 18:00
Εκδήλωση κατηγορίες:
Εκδήλωση ετικέτες:, , ,


Χώρος διεξαγωγής

Δημοτικό Στάδιο Κουρκουμελάτων

Κουρκουμελάτα
Λειβαθώς, Κεφαλονιά 28100 Ελλάδα

+ Χάρτης Google

 

Διοργανωτής

Οργανωτική Επιτροπή Λειβαθώνιου
Ιστοσελίδα: Σελίδα διοργανωτή