1ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου «Το Μονοπάτι του Ανέμου»

Loading Events
  • This event has passed.

O 1oς Ορεινός Αγώνας Δρόμου πέρασε στην ιστορία ως ένα ακόμη επιτυχημένο δρομικό γεγονός που πραγματοποιήθηκε στην Κεφαλονιά! «Το Μονοπάτι του Ανέμου», που διοργανώθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα (2/5) στον Αγκώνα από τον Σύλλογο Δρομέων Κεφαλονιάς, την Τοπική Κοινότητα και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.), προσέλκυσε συνολικά 71 δρομείς, κάθε ηλικίας (σ.σ. ανάμεσα τους μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου και του Συλλόγου Ζωόφιλων«Ντορίς-ΑΡΚ», οι οποίοι έτρεξαν μια απόσταση περίπου οκτώ χιλιομέτρων.

Η αφετηρία του αγώνα δόθηκε από την πρώτη ανεμογεννήτρια από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, Σπύρο Τουμασάτο και ακολούθησε μια ιδιαίτερα δύσβατη και απαιτητική διαδρομή σε ανώμαλο έδαφος, μέσα στη φύση και – κυριολεκτικά – στο… χείλος του γκρεμού, με τερματισμό την εκκλησία της Παναγίας στον Αγκώνα. Εκείνος που έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού ήταν ο Νίκος Ροδόπουλος, ο οποίος ήρθε από την Πάτρα προκειμένου να συμμετέχει στον αγώνα ενώ στις γυναίκες ολοκλήρωσε πρώτη τη διαδρομή η Ανδριάννα Βασιλάτου.

Στο περιθώριο του αγώνα, τα μικρά παιδιά έκαναν μαθήματα πηλοπλαστικής, υπό τις οδηγίες του τεχνίτη Γιώργου Σκλάβου ενώ παρουσιάστηκε ακόμη και μια εντυπωσιακή επίδειξη zumba από τη Χριστίνα Μαρούλη και τα κορίτσια της. Το ευχάριστο ήταν ότι οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν για την διεξαγωγή της διοργάνωσης, αφού το συννεφιασμένο σκηνικό του καιρού και οι πρώτες σταγόνες βροχής έκαναν την εμφάνιση τους μόνο κατά τη διάρκεια των απονομών στους νικητές κάθε κατηγορίας. Το «παρών» στον Αγκώνα έδωσε και ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές και ευχήθηκε να καθιερωθεί ο αγώνας.

Πρέπει να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια για την εξαιρετική οργάνωση του αγώνα σε όλους όσους βοήθησαν εθελοντικά από την Τοπική Κοινότητα, φροντίζοντας μέχρι και για τη μεταφορά των δρομέων στο χώρο της αφετηρίας με δικά τους οχήματα. Ειδική μνεία, οφείλουμε να κάνουμε ακόμη και στις νοικοκυρές του χωριού, που ετοίμασαν έναν πλούσιο μπουφέ με νοστιμότατα εδέσματα για να κεράσουν όλους τους δρομείς και τους θεατές. Παράλληλα, αξίζει να αναφέρουμε τη συμβολή του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Γιώργου Ποταμιάνου από την εταιρεία «Outdoor Activities».Λεπτομέρειες

Ημερομηνία: 2 Μαΐου 2016
Ωρα: 09:00
Event κατηγορίες:
Event ετικέτες:, , ,


Χώρος διεξαγωγής

Αγκώνας

Αγκώνας, Κεφαλονιά 28100 Ελλάδα

+ Google Map

Διοργανωτές

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς (Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.)
Τηλέφωνο: 26710 25600
Email:
Ιστοσελίδα: Σελίδα διοργανωτή
Σύλλογος Δρομέων Κεφαλονιάς
Email:
Ιστοσελίδα: Σελίδα διοργανωτή