Η Χορωδία Λειβαθούς τραγουδά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Χορωδία Λειβαθούς τραγουδά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πάνω από 170 χορωδοί, μαντολίνα, κιθάρες και πνευστά ετοιμάζονται πυρετωδώς για την μεγάλη συναυλία που θα δοθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 13 Ιανουαρίου 2018. H συναυλία θα δοθεί στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης στις 8:30 μμ. Η εκδήλωση εντάσσεται στην δημοφιλή σειρά ΓΕΦΥΡΕΣ τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό της οποίας έχει ο ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

Συγκεκριμένα θα συμμετάσχουν οι:
Χορωδία Λευκίμμης (Κέρκυρα)
Νέα Χορωδία Λευκάδος
Χορωδία Λειβαθούς (Κεφαλονιά)
Χορωδία Ζακύνθου «Το φιόρο του Λεβάντε».

Καντάδες, άριες, αρέκιες πολλές και νεότερες μελωδίες των Επτανήσων θα πλημμυρίσουν το Μέγαρο και θα φέρουν την αύρα του μουσικού πολιτισμού των Ιονίων Νήσων στις πιο αυθεντικές του μάλιστα μορφές. Ποτέ δεν είναι περιττό να τονίζει κανείς ότι αυτή η μουσική παράδοση είναι από τις ελάχιστες ελληνικές που δεν έχει καθόλου μουσειακό χαρακτήρα. Αντίθετα διατηρείται ολοζώντανη, είναι ενταγμένη στην κοινωνική ζωή (μαζί με την φιλαρμονικές φυσικά), διδάσκεται, μεταδίδεται από γενιά σε γενιά και αποτελεί συνεχή πηγή έμπνευσης. Κανείς δεν πρέπει να λείψει από το κορυφαίο αυτό γεγονός και επειδή η ζήτηση προβλέπεται να είναι μεγάλη χρήσιμη θα ήταν η έγκαιρη κράτηση των εισιτηρίων των οποίων η προπώληση αρχίζει πριν τα Χριστούγεννα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την στήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η Μικτή Χορωδία και Μαντολινάτα Λειβαθούς λειτουργεί από το 1994. Αποτελoύσε τμήμα της πολιτιστικής επιχείρησης του πρώην Δήμου Λειβαθούς ενώ σήμερα ανήκει στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κεφαλονιάς (Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.). Αριθμεί περί τους 30 χορωδούς και 10 μουσικούς [ορχήστρα]. Σκοπός της Χορωδίας – Μαντολινάτας είναι να διατηρήσει και να προβάλλει το παραδοσιακό επτανησιακό τραγούδι, να ερμηνεύσει ποιοτικά τραγούδια από το νεότερο ελληνικό ρεπερτόριο και να στηρίξει αξιόλογες μουσικές προσπάθειες σύγχρονων Κεφαλλήνων και λοιπών επτανήσιων δημιουργών. Παράλληλα με το παραπάνω σύνολο λειτουργεί και εκκλησιαστικό χορωδιακό σχήμα με σκοπό τη συμμετοχή της σε εκκλησιαστικές ακολουθίες και θρησκευτικές εκδηλώσεις . Έχει εμφανιστεί μετά από πρόσκληση, στο Αρσάκειο στην Αθήνα και στο Θέατρο Περοκέ μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Κεφαλλήνων Αθηνών, επίσης στα πλαίσια των Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κεφαλλονιάς, καθώς επίσης λαμβάνει μέρος στα Χορωδιακά Φεστιβάλ Κεφαλονιάς. Τα Χορωδιακά σύνολα διδάσκει και διευθύνει από την ίδρυση τους ο μαέστρος κ. Βασίλειος Καλογηράς. Στο πιάνο συνοδεύει η κ. Τζουλιέτα Μωραΐτη.

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *