Υπέροχη εμπειρία δημιουργικής απασχόλησης στο ΚΔΑΠ «Πολιτιστικό Εργαστήρι»

Υπέροχη εμπειρία δημιουργικής απασχόλησης στο ΚΔΑΠ «Πολιτιστικό Εργαστήρι»

Με πολλή επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δημιουργική εκπαιδευτική απασχόληση στο ΚΔΑΠ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ» της εταιριας ΙΡΙΣ με τίτλο: «Γνωριμία με τον πηλό». Πλήθος από μικρά και μεγάλα παιδιά με τους γονείς τους ασχολήθηκαν κάτω από τις οδηγίες του εξωτερικού εθελοντή συνεργάτη του ΚΔΑΠ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ» της εταιριας ΙΡΙΣ ειδικού πηλοπλάστη, Γιώργου Σκλάβου, στην εκμάθηση πηλοπλαστικής στον τροχό. Δόθηκε η ευκαιρία σε όλα τα παιδιά και στους συνοδούς τους, να ακούσουν, να χαρούν και να πλάσουν πάνω στον τροχό τη δική τους πήλινη δημιουργία και να καταλάβουν τις αξιόλογες δυνατότητες για δημιουργική απασχόληση που προσφέρει το δημιουργικό κέντρο στον Κεχριώνα.

Την ευχάριστη αυτήν εκπαιδευτική απασχόληση φρόντισαν με πολλή υπομονή: η Έλενα Μοσχοπούλου, η Αγγελική Μαρκάτου και το υπόλοιπο προσωπικό του ΚΔΑΠ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ» της εταιριας ΙΡΙΣ  (στον Κεχριώνα) δίνοντας την ευκαιρία για μια καινοτόμα δράση, που είναι τόσο αγαπητή στα παιδιά, αλλά και στους μεγάλους και μάλιστα πρόκειται να καθιερωθεί σε τακτά χρονιά διαστήματα, ώστε να γίνει αντικείμενο ολοχρονικού εργαστηρίου σε αυτόν το χώρο.

Επιπλέον τα παιδιά ασχολήθηκαν με χειροποίητες κατασκευές από πηλό, έπαιξαν παιχνίδια επιτραπέζιας δράσης, κάνοντας το χώρο της μεγάλης αίθουσας του ΚΔΑΠ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ», ένα εργοτάξιο χαράς και δημιουργικού κεφιού. Οι υπεύθυνοι πρόσφεραν κεράσματα για τα παιδιά και τους συνοδούς τους, γλυκά και αναψυκτικά και ενημέρωσαν για τις μελλοντικές δημιουργικές δράσεις και σκοπούς του Κέντρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ» .

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *