Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων Πειραιά τίμησε τις φετινές Απόκριες

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων Πειραιά τίμησε τις φετινές Απόκριες

Ενεργή παρουσία στις φετινές Απόκριες είχε η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά. Τα χορευτικά της τμήματα μετείχαν στις εκδηλώσεις του Δήμου Χαλανδρίου ενώ το τμήμα νεολαίας διοργάνωσε μασκέ πάρτυ στον Πειραιά. Οι σχετικές ανακοινώσεις που εξέδωσε το Δ.Σ. της Αδελφότητας αναφέρουν:

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 τα χορευτικά τμήματα της Αδελφότητας ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμα της Κεφαλληνιακής Ένωσης Χαλανδρίου & της Γ. Γραμματέως της κας Λιλής Ματσούκη, μέσω της συμμετοχής τους στο παραδοσιακό “Αποκριάτικο Γλέντι” το οποίο είχε οργανώσει ο Δήμος Χαλανδρίου .

Τα χορευτικά συγκροτήματα της Αδελφότητας εσήμαναν την έναρξη της βραδιάς με Μπάλο, Διβαράτικο, Μέρμηγκα & τις Καντρίλιες χαρίζοντάς μας ένα όμορφο μουσικοχορευτικό ταξίδι στα ήθη & έθιμα της Μάσκαρας των νησιών μας, & καταχειροκροτήθηκαν στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική πλατεία Χαλανδρίου.

Ένα μεγάλο μπράβο στη νέα γενιά & στο δάσκαλό μας Διονύση Μπάλλα που αποτυπώνουν πάντα με αγάπη & σεβασμό στην παράδοση τα εθιμοτυπικά στοιχεία του τόπου μας καθώς & στο Δήμο Χαλανδρίου για την πρωτοβουλία του να αναδείξει την παραδοσιακή Αποκριά όπως εορτάζεται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας!

Και εις άλλα με Υγεία !!!

Για το Δ.Σ
Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά


Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Αποκριάς, το τμήμα νεολαίας της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά συνέβαλε στο να διατηρήσει το κέφι αμείωτο & τον χορό σε “allegro tempo” μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής στο “Μασκέ Πάρτυ” που διοργάνωσε η Αδελφότητα στη Γρηγορίου Λαμπράκη, στον Πειραιά, με τη συμμετοχή των τμημάτων νεολαίας των Συλλόγων Δηλινάδων, Πυργιού & Φαρσινών.

Ήρωες της Disneyland μας ταξίδεψαν στη μαγεία του παραμυθιού, χαβανέζες σε εξωτικά νησιά, αρλεκίνοι & κλόουν μας χάρισαν στιγμές γέλιου, Κινέζοι της Cosco έκαμαν σκληρές διαπραγματεύσεις, κουρσάροι κυρίευσαν τον 1ο όροφο του Πολιτιστικού μας κέντρου & κυριάρχησαν στο χορό, ενώ δεν έλειψαν η ρομπόλα στα ποτήρια μας, η έκπληξη γενεθλίων σε αγαπημένο μέλος της νεολαίας μας & η πρωτοτυπία σε αμφιέσεις που συζητήθηκαν & … βραβεύτηκαν!

Πράγματι, η κριτική μας επιτροπή – Μάκης Αγγελετάκης, Παναγής Φωκάς, Διονυσία Βασιλάτου, Σταματία Καρλή & Ράνια Μπαλτσαβιά – δυσκολεύτηκε να ξεχωρίσει τις τρεις καλύτερες μεταμφιέσεις καθώς όλοι οι Μασκαράδες είχαν κερδίσει ήδη τις καλύτερες εντυπώσεις για το μπρίο & την φαντασία τους. Το α’ βραβείο κέρδισε η Μαριλίνα Καλογηρά που είχε μεταμφιεστεί σε ένα πολύχρωμο αερόστατο. Μας έδωσε μάλιστα την ευχή να πετάμε πάντα ψηλά & να κυνηγάμε τα όνειρά μας!

Το β’ βραβείο κέρδισε το ζεύγος “Κώστας Καρυωτάκης & Μαρία Πολυδούρη” · κατά κόσμον Ιάσονας Toyotomi & Κόνυ Καλύβα οι οποίοι απήγγειλαν ποιήματα που άντεξαν στη φθορά του χρόνου & ξύπνησαν την σκέψη & τα συναισθήματά μας.  Το γ’ βραβείο εδόθη με χαρά σε έναν ακούραστο εργάτη, τον Βασίλη Μαρτάτο.

Ευχαριστούμε πολύ την Kefalonian lines που έστειλε τους νικητές στα εξωτικά νησιά Κεφαλονιά & Ιθάκη , το μεζεδοπωλείο – ουζερί “Πυροφάνι ” -συμπατριώτη μας- στον Πειραιά & φυσικά … τον μοναδικό, αεικίνητο , κεφάτο μέχρι πρωίας Dj μας Νίκο Ματέρη για τις μουσικές του επιλογές! Και του χρόνου με Υγεία!!! Η Αποκριά μπορεί να τελείωσε … οι επόμενες εκδηλώσεις μας, όμως , σας περιμένουν !!!

Εις το επανιδείν!

Για το Δ.Σ ,
Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά,
Υπεύθυνη Νεολαίας Αδελφότητας

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *